Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η Φλόγα της Αγάπης & Ολες οι φωτογραφίες

Μεγάλη ημέρα σήμερα για το Ο.Χ!
 Η Φλόγα της Αγάπης έφτασε στο Ο.Χ ,στον τελευταίο και πιο εξαιρετικό σταθμό στην Αττική Γη και όλη την Ελλάδα, μέσα από τον  δρόμο του φωτός που χαράκτηκε από την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.
Τα ιδανικά της προσφοράς  και της αδελφοσύνης,τα χαρακτηριστικά του διαφωτισμού,το αγαθόν και εύψυχον της Αρχαίας Ελλάδας,τα ιδεώδη του Ολυμπισμού ,αλλά και το " αγαπάτε αλλήλους " με το νόημα της άδολης προσφοράς σε όλους που έχουν ανάγκη,τα νοήματα της Ορθοδοξίας, μεταλαμπαδεύτηκαν απόψε το απόγευμα στις 17:00 από το χέρι του Νίκου Σιδηρόπουλου και τους εθελοντές Αχαρνών -Θρακομακεδόνων στο χέρι του Βασίλη Παραδέλλη,του Α αντιπροέδρου του ΣΚΟΧ και Προέδρου της Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού- Αχαρνών. 


Η υποδοχή στην Α πύλη του Ο.Χ ,μπροστά από το ΙΓΜΕ, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και αντάξια του ονόματος του Ο.Χ προς τους φίλους μας του Θρακομακεδονίτες. Ο κόσμος που προϋπάντησε του Εθελοντές Αχαρνών -Θρακομακεδόνων,ιδιαίτερα τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά,η νέα γενιά του Ο.Χ,μπολιασμένη πλέον από τα ιδεώδη του εθελοντισμού,της αγάπης για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αυτής,αγκάλιασε τους εθελοντές από τους θρακομακεδόνες με φιλιά και ζητωκραυγές,με συγχαρητήρια και μπράβο,με δάκρυα και αγάπη και με την Ελληνική σημαία και τη σημαία των Ολυμπιακών Κύκλων να κυματίζουν στα χέρια της νέας γενιάς.


 Η διαδρομή των λαμπαδηδρομέων ,ανδρών και γυναικών,νέων παιδιών, ήταν φυσικό να σαστίσει ακόμα και τους μή γνωρίζοντες!    Το πνεύμα αλληλεγγύης, η διάχυτη συγκίνηση,ο δυναμισμός,η υπερηφάνεια,φούσκωναν τα στήθη των  "Ολυμπιακοχωριτών" και "Ολυμπιακοχωριτισσών"  και όλοι "μάχονταν" να κρατήσουν και να τρέξουν με τη δάδα!Τα χέρια ,άλλαζαν ,κρατώντας τις σημαίες!Αυτές που συνόδευαν τον /την μπροστάρη με το αιώνιο φως της αγνότητας και της Αγάπης. 
Κυρίαρχη  ήταν και η κίνηση του σταυρού σε όσους άφηναν ,είτε τις σημαίες, είτε τη φλόγα.Μέρες Αγώνων, μέρες προσφοράς ξημερώνονται στο Ο.Χ!

Τα σχολεία του Ο.Χ πρωτοστάτησαν σε αυτό το γεγονός,Πρώτος σταθμός αλλαγής της δάδας το Γυμνάσιο -Λύκειο του Ο.Χ .Εκεί μας περίμενε ο άλλος Βασίλης,ο Γκικάκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων με εκπρόσωπο την Κα Τσούκη.
Τα αθλητικά σωματεία το ίδιο.Ιδιαίτερα ο "Φοίβος" με τα νέα παιδιά ,τους νέους αθλητές διέτρεξε σχεδόν τη μισή διαδρομή και με ανηφορικό το μέτωπο.Εξαιρετικό το θέαμα στον πεζόδρομο της Τσικλητήρα ,όπου το 26ο Δημοτικό Σχολείο,παρέλαβε τη δάδα με τη Φλόγα της Αγάπης.


Μόλις είχε νυκτώσει και τα παιδιά του Δημοτικού οδηγούσαν την πομπή μέσα από τον πεζόδρομο και τα πλατάνια ,λές και στέκονταν προσοχή!


Οι σημαίες να φωτίζονται από το φώς της δάδας και στα πρόσωπα όλων μας είχε χαρακτεί........,δεν ξέρω να το περιγράψω,αλλά όλοι αισθανόμασταν πως ζούσαμε κάτι πολύ δυνατό και όμορφο .Ιδιαίτερα οι μητέρες ,προσπαθούσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές,που τα παιδιά τους κρατούσαν το φώς ή τη σημαία! Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό ,ιδιαίτερα στου καιρούς που ζούμε! Η Αγάπη και η δύναμη της μάνας μας ενδυνάμωσε και εμάς ακόμα περισσότερο !Μερικοί έτρεχαν όλη τη διαδρομή συνεχώς!

Στο στάδιο,πρώτος μπήκε ο νεαρός λαμπαδηδρόμος και συντροφευόταν από τις σημαίες! Όλοι παραμέρισαν στο διάβα τους!Προσήλθαν στο βωμό,σήκωσαν το στεφάνι ελιάς  και όλοι μαζί άναψαν με  τις 7δάδες,το βωμό που είχε στηθεί στο γήπεδο της "Αθηνάς"!Δεν είναι τυχαίο!Ο "Φοίβος" μας έφερε το Φώς και η"Αθηνά" το εξέλαμψε παντού!Παραστάτες στο βωμό,δεξιά και αριστερά,οι σημαιοφόροι μας.Την σημαία των Ολυμπιακών  Αγώνων κρατούσε ο Κος Βασιλόπουλος Χρήστος,ο οποίος διέτρεξε όλη τη διαδρομή ,πότε ως σημαιοφόρος,πότε ως λαμπαδηδρομεύς.Εξαιρετική και αεικίνητη μορφή!Την Ελληνική σημαία κρατούσε ένας νεαρός κούρος του Ο.Χ,που ο δυστυχής συγγραφέας αυτού του άρθρου αμέλησε,στην όλη τρεχάλα του,να συγκρατήσει και ζητεί ταπεινά συγγνώμη και θα επανορθώσει !
Αυτός ο Άγνωστος "στρατιώτης" ,με την Ελληνική Σημαία,αυτός είναι που έχει όλη μας  την Τιμή!

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας έδωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Σχολείων(27 και 30).Το Ποντιακό Συγκρότημα "Ευκλείδης" καθώς και το Θρακιώτικο Συγκρότημα .ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΌΛΑ !ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ!

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων στους εθελοντές αιμοδότες του Ο.Χ καθώς και σε τιμώμενα πρόσωπα.Ευχάριστη και ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία, καθόλη τη διάρκεια,του Περιφερειακού Συμβούλου κου Διάκου. Βέβαια και άλλοι που πολιτεύονται τόσο στην στενότερη και ευρύτρερη περιοχή προσεκλήθησαν αλλά........ .Από τον τοπικό Τύπο το Αχαρνόραμα ΚΆΛΥΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗ.
Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τη μεγάλη εθελοντική γιορτή και οφείλω να πω  πως διέκρινα ότι έμεινε ικανοποιημένος.
Συγχαρητήρια οφείλω να δώσω και στην Πρόεδρο του ΣΚΟΧ που είχε την έμπνευση και την ιδέα να συμμετέχει ο Σύλλογος μας στην 9η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.
Επίσης διαχειρίστηκε με τον καλλίτερο τρόπο την οργάνωση και έτρεξε πάρα πολύ για την επιτυχία αυτή για το καλό του Ο.Χ. Συγχαρητήρια και σε όσους συνετέλεσαν να γίνει πράξη και υπέροχη βραδιά αυτή η προσπάθεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους Λαμπαδηδρομείς,νέους και μεγάλους,άνδρες και γυναίκες,που μας έφεραν το φώς,την αγάπη ,τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη!
 Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟ Ο.Χ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ!

Αύριο το μεσημεράκι,στις 13:30 ,ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού,ο Κος Χρήστος Βασιλόπουλος Θα παραδώσει την φλόγα της αγάπης,στην Α πύλη του Ο.Χ στην οργανωτική επιτροπή της 9ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών για να μεταφερθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ,λίγο έξω από το Ο.Χ ! Όσοι μπορούμε ,ας τον στηρίξουμε με την παρουσία μας!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών ,που είχε αναλάβει να καλύψει με τις τηλεπικοινωνίες της και την περιφρούρησή της  την πομπή κατά τη λαμπαδηδρομία,την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών που με το όχημα αποτελούσε προπομπό και ασφάλιζε την πομπή από την κυκλοφορία των οχημάτων και φυσικά την Ελληνική Αστυνομία και  το Αστυνομικό Τμήμα του Ο.Χ   που με τους άνδρες του και τον Κο Διοικητή  επί του καθήκοντος ,εξασφάλισε την ομαλή πορεία και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και την άνετη  κυκλοφορία οχημάτων και πομπής-πεζών.Ευχαριστούμε και τα δίδυμα της ομάδας "Δίας" που μας συντρόφευσαν και μας ασφάλισαν.

Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για όσους δεν ανέφερα ή δεν προσεφώνησα σωστά ,αλλά αυτή είναι μια πρώτη  προσωπική καταγραφή από όσα μπόρεσα να συγκρατήσω καθώς ήμουν και επιφορτισμένος με πολλά θέματα για την εκδήλωση και συμμετείχα ενεργά σε αυτήν με πολλαπλούς ρόλους.Θα επανορθώσω.

Καλαμπάκας Π Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου